Demitra bol podľa championat.com najlepším Slovákom v KHL

10.06.2013 Celý región

Moskva 10. júna (TASR) - Pavol Demitra, Dominik Graňák a Tomáš Záborský sú podľa servera championat.com najlepšou slovenskou trojicou v KHL od jej vzniku. Demitra, ktorý v septembri 2011 tragicky zahynul, v nej stihol odohrať len jednu sezónu. V drese Lokomotivu Jaroslavľ v ročníku 2010/11 odohral 72 zápasov s bilanciou 81 bodov (24+57).

Pred začiatkom novej sezóny pri ceste na prvý zápas do Minska našiel smrť so svojimi spoluhráčmi i členmi realizačného tímu krátko po štarte lietadla pri Jaroslavli. "Za 19 rokov vo veľkom hokeji nemal Demitra ani jednu zlú sezónu," uvádza championat.ru. "Tam, kde bol, vždy odviedol maximum. Tak tomu bolo v NHL, počas výluky, keď hral za Duklu Trenčín. Za jedinú sezónu si Pavol vyslúžil obdiv všetkých ruských fanúšikov. Jeho hrou sa dalo nadchýnať donekonečna."

Pri mene druhého Dominika Graňáka (Dinamo Moskva) stojí, že vždy patril k spoľahlivým obrancom. Bol majstrom Švédska, striebro získal v českej extralige, dobré výkony odvádzal v slovenskej reprezentácii. "V moskovskom Diname sa stal nenahraditeľnou súčasťou zostavy trénera Olegsa Znaroksa a najvyťaženejším hráčom mužstva. V dvoch majstrovských sezónach sa stal najproduktívnejším obrancom tímu."

Pri treťom Tomášovi Záborskom (Avangard Omsk) sa uvádza, že síce sa ešte nestal rovnocennou náhradou za Červenku, ale v rozhodujúcich zápasoch vyšiel z tieňa a v 12 zápasoch play off nazbieral štyri body. Za celú sezónu sa stal najproduktívnejším hráčom Avangardu, v 64 zápasoch nazbieral 45 bodov (23+22).

Ďalšie poradie slovenských hokejistov:
4. Štefan Ružička (Spartak Moskva, Salavat Julajev Ufa), 5. Marcel Hossa (Dinamo Riga, AK Bars Kazaň, Spartak Moskva, Lev Praha), 6. Branko Radivojevič (Sparta Moskva, Atlant Mytišči), Rastislav Staňa (Severstaľ Čerepovec, CSKA Moskva), 8. Kristián Kudroč (Sibir Novosibirsk), 9. Jozef Stümpel (Barys Astana, Dinamo Minsk, Spartak Moskva), 10. Peter Podhradský (Torpedo Nižnij Novgorod, Barys Astana, Dinamo Minsk, Matallurg Magnitogorsk, Donbass Doneck)
 

Vyberte región